DVD dia avond 2015

Dia-avond 2015 West-Geesteren nu verkrijgbaar op dvd.

Geesteren. Eind vorig jaar hield de Stichting Heemkunde Geesteren (SHG) in zaal Kottink de jaarlijkse dia-avond voor haar donateurs en overige belangstellenden. De avond omvatte het tweede deel van het drieluik over de geschiedenis van West-Geesteren en haar (vroegere) bewoners. Inmiddels is van deze dia-avond door ‘huisfilmer’ Alphons Leus een prachtige dubbel-dvd geproduceerd. Deze dubbel-dvd is vanaf heden voor iedereen te koop!

Historische informatie en foto’s

De dvd’s bevatten een grote hoeveelheid historische informatie en foto’s. Hoofdmoot vormen vanzelfsprekend de vele nostalgische familiefoto’s welke vakkundig van commentaar werden voorzien door Bertus Klein Haarhuis en Paul Sand. Daarnaast is ook de lezing van Harry Meinders op de dvd’s vereeuwigd. Gedurende de gehele avond werden tal van bijzondere voorvallen die zich op West-Geesteren hebben afgespeeld voor het voetlicht gebracht. Dit alles doorspekt met vele anekdotes en af en toe een knipoog naar deze en gene. Kortom een prachtig naslagwerk voor de huidige generatie maar zeker ook voor de toekomstige generaties. De dubbel-dvd ligt vanaf vandaag te koop bij Horlogerie Truus Silderhuis en bij Tonnie Veldhuis Huishoudelijke Artikelen voor slechts € 10,--. Een mooie tip is nog om er een familielid, vriend of kennis mee te verrassen als cadeau ter gelegenheid van bijvoorbeeld een verjaardag of een andere feestelijke gebeurtenis.

Een mooi voorbeeld van één van de fraaie foto's op de DVD:

Staand v.l.n.r.: Marie, moeder Hendrika Voorhuis-Maathuis en vader Johannes B. Voorhuis, Gerard.

Op de hurken v.l.n.r.: Bennie en Harrie

In beperkte voorraad beschikbaar

De dubbel-dvd is in een beperkte voorraad beschikbaar. De mensen van de heemkunde adviseren belangstellenden dan ook om niet lang te wachten met de aanschaf. Op is op!

Dia-avond woensdagavond 16 november a.s.

Komend najaar, te weten woensdagavond 16 november a.s., wordt het drieluik over West-Geesteren besloten met de dia-avond over het laatste deel van de Vinckenweg en de Breemhaarsweg. De voorbereidingen zijn inmiddels van start gegaan. De betrokken families hebben onlangs een brief ontvangen en worden vanaf medio maart bezocht door de mensen van de heemkunde. Een bijzonder aspect deze keer is, dat er ook ruim aandacht zal worden besteed aan de geschiedenis van de sportverenigingen welke hun domein aan de Vinckenweg hebben.